icon icon
icon
logo mobile vwc

Missie VWC

In Haarlem en omstreken zijn veel non-profitorganisaties die uw hulp goed kunnen gebruiken. Staat u hiervoor open, dan bent u bij het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving aan het juiste adres. Er zijn nauwelijks beperkingen aan werkzaamheden die onder vrijwilligerswerk vallen. Zo is er verzorgend werk of buitenwerk, maar er zijn ook creatieve en administratieve functies. U kunt overdag gaan werken, in de avonduren of in het weekeinde en u bepaalt zelf hoeveel uur u beschikbaar bent. Er is vrijwilligerswerk voor iedereen. Jong of oud, autochtoon of allochtoon, valide of met een handicap, met of zonder baan.
Op zoek naar vrijwilligerswerk? Het Vrijwilligercentrum zoekt met u mee!

Wat heeft vrijwilligerswerk u zoal te bieden?
• U kunt vrijwilligerswerk gebruiken als opstap naar betaald werk.
• Vrijwilligerswerk kan een toevoeging aan uw cv opleveren.
• U ontdekt uw talenten. Wat vind ik leuk, wat kan ik en wil ik in de toekomst.
• Nieuwe contacten, nieuwe indrukken.
• Regelmaat in uw leven, een dagbesteding.
• Het leren van de Nederlandse taal.
• De voldoening om iets voor een ander te doen.

In de Vacaturebank van het Vrijwilligerscentrum Haarlem zijn bijna 700 vacatures van ongeveer 300 non-profitorganisaties te vinden. U kunt deze vacatures rustig in de Vrijwilligerscentrale komen bekijken en uw mogelijkheden, wensen en ervaringen met onze consulenten bespreken. Op deze manier proberen wij, samen met u, passend vrijwilligerswerk te vinden. Verder kunnen wij u ook informeren over uw rechten en plichten als vrijwilliger.

Klachtencommissie

Het Vrijwilligerscentrum Haarlem doet haar best om haar klanten (vrijwilligers en maatschappelijke organisaties) zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het gebeuren dat u een klacht heeft over de diensten van het Vrijwiligerscentrum of over mensen die al dan niet in dienstverband werkzaamheden voor het Vrijwilligerscentrum verrichten. Laat ons dit dan weten. Normaal gesproken wordt de klacht in onderling overleg opgelost. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u zich wenden tot de klachtencommissie. De klachtencommissie bestaat uit tenminste drie personen: een lid is jurist, een lid is deskundig op het gebied van consumentenbelangen en een lid is deskundige op het gebied van bedrijfsvoering van gesubsidieerde organisaties.
Lees verder


wie_is_wie
Wie is wie VWC

     
jv2016voorkant
Jaarverslag 2016

  jpegPP

Prestatieplan 
2016-2019