icon icon
icon
logo mobile vwc
  • Home
  • Informatie over vrijwilligerswerk

Onkosten

Reiskosten - Reiskostenvergoeding
Voor de reiskostenvergoeding geldt dat zowel de kosten voor het openbaar vervoer als de kosten voor het gebruik van eigen auto kunnen worden vergoed. 
Lees verder...

Vrijwilligerswerk met een uitkering

Mag je met een uitkering ook vrijwilligerswerk doen ? Moet je dat altijd melden en aan wie dan? De Vrijwilligerscentrale krijgt vaak dit soort vragen voorgeschoteld. Hoe zit dat nu precies ?
Lees verder...

Collectieve verzekering voor vrijwilligers in Haarlem

De gemeente Haarlem heeft een collectieve verzekering afgesloten ten behoeve van vrijwilligersorganisaties en vrijwilligers die via Haarlemse organisaties actief zijn. 
Klik hier... als u meer wilt weten over deze verzekering.
Klik hier... als u het schadeformulier wilt downloaden.

Collectieve verzekering voor vrijwilligers in Bloemendaal

Vrijwilligersverzekering
De gemeente Bloemendaal heeft een vrijwilligersverzekering. Gedekt zijn: vrijwilligers en organisaties uit Bloemendaal en vrijwilligers die in Bloemendaal werkzaam zijn. Hieraan zijn geen kosten verbonden. 

Onafhankelijke Klachtencommissie Haarlem

logo kc onafhankelijkOrganisaties doen hun best om zo goed mogelijk met hun vrijwilligers om te gaan. Toch kan het gebeuren dat een vrijwilliger klachten heeft over de organisatie of over mensen die al dan niet in dienstverband werkzaamheden voor de organisatie verrichten. Normaal gesproken kan een klacht worden opgelost door in gesprek te gaan met de betrokkene(n) of, zo nodig, interne bemiddeling te zoeken via het bestuur of de directie van de (vrijwilligers)organisatie. Werkt dit niet naar tevredenheid en heeft de organisatie zelf geen klachtencommissie, dan kunt u zich wenden tot een onafhankelijke klachtencommissie voor vrijwilligerswerk Haarlem en omstreken.

De klachtencommissie kan worden benaderd via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., waarna deze mail direct wordt doorgezonden naar de secretaris van de klachtencommissie. Deze secretaris werkt dus onafhankelijk van de Vrijwilligerscentrale Haarlem.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de onafhankelijke Klachtencommissie Haarlem e.o.?
Klik op de flyer en het reglement hieronder.

flyer onafh klachtencommissie   onafh klachtencomissie reglement
flyer
onafhankelijke Klachtencommissie
  reglement
onafhankelijke Klachtencommissie